Nord Kypros hele året

vårblomster, grønt og pent Bellapais Kloster Nord Kypros.

Nord Kypros, helårs destinasjon med lave levekostnader

Nord Kypros hele året som destinasjon med bakgrunn i Middelhavets beste klima, et trygt imøtekommende miljø, lave levekostnader, lite turisme, nok av tumleplass og mye uberørt natur.  Det er et økende antall som flyr inn til Larnaca, som nå velger å dra over grensen til den bortgjemte juvelen som Nord Kypros er. I de senere årene har også flere og flere nordmenn sett verdien av å kjøpe seg en fast feriebolig eller “hytte” i det gunstige markedet på Nord Kypros.  Spesielt er kysten på nordsiden av Besparmak ( Kyrenia) fjellene der Kyrenia ligger, et populært område for Skandinaver. Nærheten mellom Middelhavet og  fjellene med topper på over 900 meter over havet, gjør landskapet vakkert og dramatisk. Legg til nok av tumleplass og nordmenn føler seg hjemme med en gang.

Lurer du på å 
leie feriebolig
på Nord Kypros eller lurer du på kjøpe feriebolig på Nord Kypros.

Nord Kypros kan vise til 6000 år med innholdsrik historie

Søyler rundt gymnasiet i ruinene av Salamis oldtidsby

På Nord Kypros er det et bredt utvalg av severdigheter for den kulturinteresserte. Du kan besøke gamle kirker som Antfonitis med freskoer fra 1300- tallet, utforske ruinene av 3 ridderslott St.Hilarion Castle, Kantara Castle, og Buffavento Castle oppe på 3 fjelltopper. Du kan kontemplere over livet i Bellapais kloster,  bli imponert av Salamis antikke ruinby og festningen i Kyrenia som ligger ved siden av i Middelhavets eldste og mest pittoreske  havn Kyrenia gamle havn, for å nevne noe.  I Kyrenia gamle havn ligger også Kyrenia Castle som nevnes historisk da Richart Lionheart av England la til her, på et korstog til Jerusalem i 1191. Han giftet seg her også og tok over styringen av øya i 1 år. Inne i Slottsborgen ligger “The shipwreck museum” som huser  et lasteskip som sank utenfor Kyrenia havn for ca 2300 år siden.

Gammel katedral som har blitt til en moske. Sett igjennom åpningen fra konepalasset fra andre siden av plassen.
Lala Mustafa Moskeen i Famagusta var St. Nicholas Katedralen helt til den ble gjort om til moske etter Omanernes invadering på 1500-tallet. Her sett fra boligen til den franske familien Lusignan som styrte Kypros fra 1192-1489 som “the kingdom of Cyprus”.

Famagusta by kan oppleves som et utendørs museum da deler av den gamle bymuren er intakt. Byen rommet i sin tid 300++ kirker, med kirken som er bygget som en kopi av kroningskirken i Reims i Frankrike som den flotteste.

Elsker du å gå på tur kan Nord Kypros friste med et godt utvalg av merkede turløper i Besparmak fjellene som strekke seg over 288 km fra vest til øst langs nordsiden av øya. Sykkelturer er det også populært å delta på.

Dame som står å ser utover Kypros fra fjellene ved Kantara Castle. En skakk furu på kanten av fjellet.
Turvei med flott utsikt nordover fra fjellryggen som går i retning mot Kantara Castle.

For naturelskere kan vi friste med Karpaz nasjonalpark med 250 vill esler,  Alagadi Turtle Beach hvor skilpadder klekkes og en kan delta på sjøsetting av disse hver sommer. På Karpaz nasjonalpark finnes et unikt biologisk mangfold med mange steds egne og fredede arter både av blomster, fugler og amfibier.

Golden Beach en flott dag i desember gylden sand og blått hav
Golden beach, Karpaz

Kypros har et fantastisk klima

Ikke nok med at øya er begunstiget med perfekt klima med mer en 320 dager uavbrutt solskinn og en perfekt luftfuktighet. Rundt Kypros finner en også krystallklart vann. For 9. året på rad rangeres badevannet i tillegg høyest på EUs årlige oversikt over badevannskvaliteten i Europa. På Nord Kypros finner en i tillegg en sjarmerende pittoresk stil og en skjønnhet en kun finner i uberørt landskap og på urørte strender. Byene Kyrenia (Girne), Nicosia (Lefkosa) og Famagusta (Gazimagusa) kan allikevel by på varierte shoppingmuligheter og stort utvalg i flotte spisesteder, hoteller og nattklubber. Det meste på Nord Kypros ligger innenfor 1-1,5 times kjøretur unna. Som turist med tilholdssted i det uberørte og rimelig nord, har en samtidig tilgang på alt det flotte sørsiden av øya har å by på.

Restauranter Elexus hotel er en glede å besøke. Maten er fra lunchbuffet.
Lunchbuffet på Elexus hotel for FeriehusMiddelhavet.

Lavt prisnivå, stressfritt og trygt miljø

Legger en til en imøtekommende og vennlig lokal befolkning, et av Middelhavets laveste prisnivåer, fantastisk variert, sunn og rimelig mat, et stort utvalg i spisesteder i alle kategorier og prisklasser, ikke-eksisterende kriminalitet, så har du oppskriften på en herlig ferie.

Er du en naturelsker, en kultureller en historieelsker, en ivrig turgåer, en golfentusiast, en som er glad i vannsport, sykkelentusiast, eller bare en som er glad i god mat, eller sol, varme og late dager? Da er garantert Middelhavets tredje største øy, med sitt stressfrie og trygge miljø stedet for deg.