Flyplasser og flyplasstransport

Flyvinge med Turkis Airways log på mot blå himmel og skyer under flyvingen.

 

Til Nord Kypros flyr du til Ercan i nord eller Larnaca på sør-siden

Vi synes begge deler fungerer utmerket og velger transportrute etter hva som passer best i forhold til pris og flytidspunkter. Til Larnaca Airport som ligger på den gresk kypriotiske sørsiden, flyr man direkte fra Oslo. Flytiden fra Oslo er ca. 4 timer og 40 min., og til Larnaca kan man fly via mange andre flyplasser i Europa. Flyr du til Larnaca blir flyplass blir flyplass transferen ca.30 minutter lenger, sammenliknet med om en flyr til Ercan Airport.

Flyr du til Ercan, også kjent som Nicosia eller Lefkosa Airport, på den tyrkisk kypriotiske nordsiden, blir flyturen noe lenger. Årsaken er mellomlanding og flybytte i Tyrkia, oftest Istanbul. Taxituren er derimot noe billigere og 30 minutter kortere. Dette er en ny, liten og effektiv flyplass hvor bagasjen kommer raskt. I løpet av det siste året har de åpnet stor taxfreebutikk og diverse spisesteder.Det er behagelig å reise med Turkish Airways ( Medlem av Star Alliance slik som SAS) hvor en har bagasje, mat og vin inkludert i prisen. Du mellomlander på Ataturk Flyplass i Istanbul med et stort utvalg av butikker og spisesteder. Prisen er derfor også høyere. Lavpris selskapet Pegasus, er et annet godt alternativ å fly til Ercan. De flyr  via Gocken flyplass i Istanbul, som er noe mindre flyplass, men har også et godt utvalg av butikker og spisesteder. Pegasus er flyselskapet som erfaringsmessig har de laveste prisene i høysesongen.

Du kan også velge å reise til og fra øya for en rimelig pris med ordinære charterflybilletter eller restplassbilletter fra f.eks. Star Tour , Apollo og Vingreiser.

Airport transfer

Vi kan hjelpe til med å bestille flyplass transfer som henter dere på flyplassen og kjører dere rett til leiligheten:

Ercan Airport – tar taxituren ca. 45 minutter,
pris £35, maks 6 personer
Larnaca Airport –  tar taxituren ca 1 time 15 min.,
pris £55, maks 6 personer

Airport transfer betales normalt kontant til sjåføren, men avtal med oss på forhånd så kan han ta med en bærbar bankterminal. 

Leiebil kan bestilles  til ankomsten på Ercan airport og du blir informert om hvor bilen plukkes opp på flyplassen. De fleste Skandinavere velger å kjøre Airporttaxi til bostedet og får leiebilen levert på døren påfølgende dag. Flyene fra nord Europa lander oftest på kvelden. Med venstre kjøring på Kypros,  uten lokalkunnskap om veiene og mye bagasje, så foretrekker nesten alle å bli hentet og kjørt til døren. Det er tryggest og mer behagelig, siden en tross alt er på ferie. :-)

Flyvinge med Turkis Airways log på mot blå himmel og skyer under flyvingen.

Noen flyselskaper: 

Pegasus Airways: http://goo.gl/ypiWQ3

Turkish Airways: http://www.turkishairlines.com/en-no/

Norwegian Airways: https:/www.norwegian.no

Austrian Airways: http://www.austrian.com/

Ving: http://www.ving.no/restplasser

Star Tour: http://www.startour.no/restplass

Apollo: http://www.apollo.no/restplasser

Forskjellige søkemotorer: 

www.skyscanner.com,   www.momondo.com   www.seat24.com

 

VE L K O M M E N    T I L    N O R D  K Y P R O S ! !