Badestrand for alles smak

Snorkling-båttur-klart vann

Badestrand, sol og Middelhaver er et “kinder egg”.
Føler du stranden kaller og du bare må følge?

Du finner badetemperatur på Nord Kypros hele året.  I tillegg finner du Middelhavets klareste og reneste badevann.

Er du glad i å tilbringe tid på en badestrand vil du trives på Kypros. Havs temperaturen på Kypros er fra 21 grader i vannet i mai til det topper seg i august med 28 grader. Ganske overraskende holder temperaturen seg lenge, slik at i oktober er det 26 grader i snitt, 24 grader i november og over 20 grader helt frem til nyttår.

Det er mange bade og strandmuligheter. Noen er i gå avstand, men mange flere muligheter finnes i nærheten og langs hele kysten. Disse krever da en mulighet for transport, f.eks leiebil. På Nord Kypros kan en finne sin helt egen strand for dagen, om en ønsker det. Det er uansett sjelden overfylt på de noen av strendene. Under står noen av mulighetene beskrevet. Det er mange, mange, mange flere………

Ønsker du å eie ditt eget ferieparadis med slike muligheter Les mer her

I gå avstand fra ferieleilighets anlegget

Hovedsvømmebassenget

Hovedbassenget Sea Magic Park FeriehusMiddelhavet Monica O. Oseberg

Bassengområdet ligger rett bak leiligheten. Det har egen liten barnekulp, solsenger og dusjer. I tillegg finnes 2 mindre utebasseng kun minutters gange unna hovedbassenget. Alle 3 bassengområdene har solsenger, parasoller og dusj.  På dagtid i høysesongen er det servering av drikke, is, lunchretter etc. fra basseng baren, mens den er stengt på kveldstid.

Innendørs svømmebasseng

I tillegg er det et innendørs basseng inkludert sauna, steamdusj, Spa og Hamam (Tyrkisk bad)  til fri benyttelse. Alt dette ligger inne i service bygningen og  er spesielt et deilig tilbud i vinter sesongen.

Badestrand ca. 100 meter unna

Stranden Sea Magic Park

Anlegget har egen privat naturstrand. Stranden ligger kun 150 meters gange fra leiligheten.  Å bo så nærme stranden, er en luksus en sjelden opplever ved nye boliganlegg  for helt vanlige mennesker ved Middelhavet.

Badestrand fra naturen side langs den gamle kystveien

turkist havsvann i Middelhavet, med en naturstrand med noen jorder bak, Blå himmel

Typisk naturstrand som ligger langs kysten av Nord Kypros.

Det ligger en naturstrand til noen hundre meter ut fra anlegget nedenfor den gamle kystveien. Tilsvarende naturstrender ligger som “perler på en snor” langs den gamle kystveien, i mil etter mil etter mil.

Svømmebassenget ved Magic Restaurant&bar

bassenget ved cafemagic

På søsteranlegget, fase 1, hvor Magic Restaurant og Bar ligger, finner du et basseng til med god størrelse. For deg som ikke er så glad i livet på en badestrand er anleggets mange soling områder et flott valg. Dette ligger 3 minutters gange i retning mot hovedveien. Der kan hele familien bade og sole seg, eller foreldrene lese nyheter, sjekker mail på Magics Wifi eller  rett og slett kan en slappe av i skyggen, med noe leskende å drikke eller et godt måltid. Restauranten er også oppe på kveldstid. Det er i tillegg to mindre svømmebasseng med solsenger og parasoller på Sea Magic Park området.

I retning vestover mot Kyrenia / Girne

Korineum Beach Club

Korineum Beach Club Esentepe

Korineum Golf & Beach Resort har egen badestrand på sin Beach club. Stranden ligger 6 minutters kjøring i retning Kyrenia/Girne. Inngangspenger er 15 Tyrkiske Lire (ca. 40 Nkr.) og inkluderer tilgang på strandbar med matservering, skifterom, dusj, toaletter, parkering, solsenger enten på stranden, plattingen eller på gressområdet på den øverste delen. Les på bloggen og se flere bilder her.
I tillegg kan du se filmsnutten  fra Korineum Beach.

Alagadi Turtle Public Beach

Offentlig strand Alagadi 1, 2 og 3

Alagadi Turtle Beach er en offentlig badestrand  og åpen for alle. Den ligger ca. 10 minutter kjøring unna. Det er ikke inngangspenger på de offentlige badestrendene. En må medbringe strandsenger, madrasser og parasoller selv og det er kun toaletter på strandrestaurantene. Det er tre forskjellige innkjøringer til enorme standen. Alagadi 3 ligger nærmest Sea Magic Park. Der ligger det en strandrestaurant. Det er flere restauranter ved Alagadi Turtle Beach 1 og 2. Om sommeren er stranden stengt etter kl. 20.00 pga arbeidet med vern av skilpaddene redene og arbeidet med å sette ut skilpaddebarn. Bildet over er tatt en desemberdag.

Elexus 5*Hotel

Elexus 5* hotell

Elexus Hotel, Spa og Casino åpnet i 2016.  Avstand fra Sea Magic Park er  ca. 14 minutter med bil. Hotellet har 5* og på Websidene skriver de om badeland med 10 sklier, flere basseng, restauranter, bowling, vannaktiviteter m.m. Restaurantene er av god kvalitet, godt prisnivå og er tilgjengelige for alle. Det må betales for å kunne benytte Elexius sin 5* badestrand, badefasilitetene, moloen og vannlandet.  Prisen for hele dagen pr. voksen person er 150 TL (sesongen 2018) 30 TL ekstra for full lunch inkl. drikkevarer av alle slag. Barn halv pris og de aller yngste var gratis. Se flere bilder og les om Se flere bilder og les på bloggen om Elexus 5* Hotel her. 

Acapulco Resort og Beach Hotel

Stranden med Acapulco Beach Club og Resort Hotel, Nord Kypros

Acapulco Resort Convention SPA Hotel ligger 16 minutters kjøring fra Sea Magic Park. Acapulco er et stort hotellkompleks med et grønt uteområde og en kjempe flott badestrand.  En betaler inngangspenger ca 25 TL for å benytte hotellets fasiliteter. Stranden er en langgrunt og gylden sandstrand, tillegg finnes det svømmebasseng med flere vannsklier, barneaktiviteter, spisesteder, strandbutikk m.m. Se flere bilder og les på bloggen her. 

Port Cratos ved Cratos 5*hotel

Port Cratos, Kyrenia, Nord Kypros

PortCratos er strand med en nydelig lagune som tilhører luksushotellet Cratos, Det ligger i utkanten av Kyrenia/Girne, ca. 25 minutters kjøring fra Sea Magic Park. En betaler inngangspenger ca. 25 Tl for å ligge i lagunen på Cratos Hotell sin badestrand.  Da kan en fritt benytte fasilitetene som inkluderer strandsenger, toaletter, strandbarer, spisesteder etc. I tillegg kan en leie en cabbana helt ytterst på lagunene for hele dagen. Forfriskende frukt og drikke er da med i prisen.  Vannsport aktiviteter av forskjellig slag tilbys  i høy sesongen. Se flere bilder og les på bloggen her. 

I retning østover mot Karpaz halvøyen:

Esentepe Public Beach

Esentepe Public Beach, Nord Kypros

Det rimeligste strandalternativet som har den kortest reisetiden, er Esentepe stranden bak Tempo supermarked. Esentepe offentlige badestrand ble åpnet sommeren 2016 og ligger nede ved havet, bak supermarkedet Tempo. Stranden ligger ca. 10 min. kjøring unna, har godt med parkerings plasser, strandbar med lett servering, toaletter og dusjer. I motsetning til på Alagadi turtle Beach som også er en offentlige strand, kan en her leie solmadrasser til sengene og parasoller til veldig rimelige priser. I  pr. juli 2016 var det ca. 3-6 TL . I tillegg finnes  en beachvolleyball bane, som kan benyttes gratis. Se flere bilder og les på bloggen her  

Kaplica Beach

Kaplica Stranden

Kaplica badestrand er langgrunt, finkornet og veldig fin. Det tar ca 30 minutters tid å kjøre dit. Madrasser og parasoller leies ellers ingen inngangspenger. En strandbar med enkel servering ligger rett på stranden mens, Kaplica hotell ligger rett bak med restaurant og strandbutikk. Rett bak stranden oppe i fjellene ligger ruinene av Kantara Castle på 550 meters høyde. Den er 1 av 3 historiske festninger som vitner om korsfarere og Middelalderkonger tilstedeværelse på øya i tidligere tider.  Se flere bilder og les på bloggen her. 

Golden Beach Karpaz

Golden Beach Karpaz, Nord Kypros

Golden Beach på halvøya Karpaz (nasjonalpark) er badestranden over alle badestrender. Det er en 100% naturstrand av det utrolig vakre slaget. Ord som “av en annen verden”, “det siste uberørte stedet i Middelhavet” m.m. Fra Sea Magic Park til Dipkarpaz som stedet heter, er det en drøy 2 timers kjøretur. Siste delen er på noe grove og landlige veier. Besøket kan kombineres med andre severdigheter området er kjent for. Det er spisesteder og noen enkle overnattingssteder i nærheten som Big Sands Bungalows. Les to forskjellige blogg innlegg om Karpaz. Det første fra desember   og det andre handler mer om at Nord Kypros kan sees på som Middelhavets Cuba.

Famagusta området

Famagusta-arkinHotel-stranden

På bilde over ser en badestrand utenfor Palm Beach Arkin Hotel Famagusta, en vinterdag. Den er populær hos ungdommen og for turister som ønsker å se fenomenet. Bak oss ligger “The Green line” med den avstengte byen Varosha, som også blir kalt spøkelsesbyen. Det var der jetsett Europa levde glade dager i -60 og -70 årene.

Long Beach, Famagusta

Long Beach utenfor Famagusta er en langgrunn, vakker og barnevennlig badestrand. Kjøreturen ditt er ca 1 time. Fra Long Beach til Famagusta by tar det kun 10 minutter. Hele kysten fra Famagusta mot Salamis antikke ruinby, er et flatt område med flotte strender. Noen av de er Silver Beach , Glapsides Beach (populær hos ungdommen).

Vest for Kyrenia

Badestrand, Escape beach, Kyrenia, Nord Kypros

Escape Beach Club ligger på andre siden (vest) av Kyrenia/Girne, en kjøretur på ca 45 minutter. Dette er en populær badestrand for ungdommen, båtturene som går utifra Kyrenia Havn stopper ofte her for å tilby vannsport. En kan velge å kjøre bananbåt, vannscouter, vannski, kano, pedalbåt, fallskjerm (etter båt) eller dykke. Det er flere spisemuligheter og en kan velge å tilbringe dagen på gresset, bryggen eller den gyldne sandstranden.

På kvelden forvandles stedet til en utendørs nattklubb, som er en av Kyrenia`s mest populære. På vestsiden av Kyrenia/Girne er det flere større hoteller med andre flotte strender.

Enda ikke mett av livet på en badestrand?

Den greske delen av øya har en antall fantastiske strender man kan besøke når man “er ferdig” med å utforske nord siden. Disse strendene er derimot et helt annet prisnivå på, de er mer “turistifisert” og befolket.


Translate

Været på Nord Kypros

Følg oss på Facebook

Compare

nationalcprassociation.com