Få 9 grunner, velg Nord Kypros ferie

Golden Beach Karpaz, Nord Kypros

Få 9 grunner, velg Nord Kypros for din feriebolig, sommerferie, eller kanskje for ditt sommer bryllup.

Det finnes mange grunner til å besøke Nord Kypros, vi kan ikke ramse opp alle her, men vi har samlet noen av hovedgrunnene til at vi gleder oss til å komme tilbake til dette fantastiske stedet.

Verdens vakreste solnedgang

Probably the best sunset in the world. © FeriehusMiddelhavet

Probably the best sunset in the world. © FeriehusMiddelhavet

Solnedgangen er helt fantastisk og må oppleves. Hver kveld hele sommeren går den på spektakulært vis ned i havet utenfor kysten av Nord Kypros.

Middelhavskost – à la Nord Kypros

Cyprus Climate

Er du glad i god mat er Nord Kypros stedet for deg. Photo: © FeriehusMiddelhavet

Nord Kypriotisk mat har blitt påvirket av ulike kulturer gjennom historien. Derfor er det ikke en rett, som vi vil kalle “nasjonalrett”. Men med små variasjoner fra orginalen har lokalbefolkningen utviklet sine egne smakfulle retter. Hver rett har en særegen smak og matlaging og presentasjon gjenspeiler karakteren av folket her. Noen retter variere fra region til region i navn, tilberedning og smak. Nord Kypros er fascinerende og spennende for deg som er en matelsker. I tillegg til den lokale maten, finner du selvfølgelig mat fra alle verdenshjørner på en av de mange restaurantene her.

Mer en 320 dager med sol hele dagen

Solen over Golden Beach

The sun always shines @ Cyprus

Klimaet er en av hovedårsakene til at mange velger seg Nord Kypros, med mer en 300 dager med sol, og norske sommertemperaturer fra midten februar til opp under jul er dette et sted å velge seg hvis man er glad i sol og varme. Når man samtidig tenker på at den Nord Kypriotiske befolkning er et varmt og vennligsinnet folkeslag, får man følesen av sommer hele året.

Omgitt av hav og fjell – ja takk begge deler.

Utsikten til fjellene og Middelhavet østover.

Utsikten til fjellene og Middelhavet østover.

En venn av oss sa en gang at Nord Kypros, var som Nord Norge, med fjellet og havet side om side. Er du glad i å gå på tur er fjellkjeden som strekker seg på langs av øya perfekt, her finnes det milevis med turstier for deg som er glad i å gå eller sykle. Klimaet i fjellet også mye svalere en nede ved kysten, i de tilfeller du trenger litt “avkjøling”.

Botanisk mangfold, vernet nasjonalpark 

Våren er spesielt vakker på Nord Kypros.

Våren er spesielt vakker på Nord Kypros.

Med ca 1900 forskjellige planter plassert i sitt naturlige miljø, er Kypros fascinerer for alle plante elskende. Nesten 1600 av disse artene finner man overalt på Nord Kypros. Spesielt våren (februar og mars) er en fantastisk tid, da hele øya står i full blomst.

Middelhavets reneste badevann

Cyprus Climate

Er du glad i bade er Nord Kypros stedet for deg. Photo: © FeriehusMiddelhavet

Krystallklart hav og gylne naturlige strendene finner du langs hele kysten av Nord Kypros. Når man samtidig vet at denne kysten år etter år kåres til Middelhavets reneste badevann, ja da er det bare å legge på svøm. Du kan bade langt ut i desember med temperaturer godt oppe på tyvetallet.

4000 år med lokal historie

Cyprus Climate

Nord Kypros, som å gå rundt i et stort museum. Photo: © FeriehusMiddelhavet

Er du glad i historie, enda en grunn til å besøke Nord Kypros. Gjennom historien har øya vært sentrum for historiske begivenheter og den har vært vertskap for forskjellige kulturer og samfunnsformer gjennom alle tider. I løpet av en dagstur vil du kunne oppsøke historiske spor fra Venetianere, Lusignan, Bysantinske, Ottomanske og Britiske sivilisasjoner.

Inspirasjon

St. Hilarion Castel ligger i fjellsiden over Kyrenia.

St. Hilarion Castel ligger i fjellsiden over Kyrenia.

Mange kjente mennesker har latt seg inspirere av et besøk på Nord Kypros. Blandt disse finner vi William Shakespeare, som ble inspirert av Othellos slott da han skrev sin berømte tragedie Othello. Slottet eller Othellos tårn som det også kalles finner du ved Famagusta. En annen som lot seg inspirere var Walt Disney som brukte St.Hilarion Castle som inspirasjon til slottet i Tornerose. St.Hilarion kan du besøke i fjellkjeden ovenfor Kyrenia.

Det er lett å bli forelsket i Nord Kypros

Cyprus Climate

Dette bildet er fra stranden som tilhører SeaMagicPark morgen bad er obligatorisk når vi er på “hytta”. Photo: © FeriehusMiddelhavet

Har du først vært på dette fantastiske stedet en gang, er “faren” stor for at du blir forelsket i stedet, menneskene og levesettet. Da ønsker du bare å reise tilbake, igjen og igjen……


Translate

Været på Nord Kypros

Følg oss på Facebook

Compare

nationalcprassociation.com